Logo_kader_homepage-1-768x285

 

 

Over Veva

Mijn naam is Veva Schulkens. De naam Veva-Geneviève betekent ‘witte’ en ‘eerlijk’. Heel bijzonder want zo wil ik in het leven staan, de brenger van verlichting op een open en eerlijke manier. Mijn symbool bestaat uit een kern van licht, met rondom veren. De veren geven mij vrijheid in beweging en een lichtere kijk op het leven of een bijzonder moment.

Mijn eigen ervaring met de dood begon lang geleden bij het overlijden van mijn ouders op jonge leeftijd. Mijn eigen verliesverhaal ervaar ik als een meerwaarde in mijn werk.

Schulkens-8-of-18-683x1024

De veer opgevangen in de V van Veva betekent voor mij

dat ik hiermee mensen wil ondersteunen.

Logo_Veva_Feather

Het roer om

In 2010 heb ik het roer omgegooid en ben na jarenlang werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven iets gaan doen waar mijn hart ligt. Gedreven door de wens me nuttig te maken en een bijdrage te leveren aan het verlichten van pijn en verdriet bij het verlies van een dierbare.

 

Ook andere tegenslagen in mijn leven hebben me het nodige inzicht verschaft en zorgen ervoor dat ik anderen kan helpen.

De begeleiding van mensen met levensvragen heeft me altijd geboeid en het gevoel gegeven dat ik zinvol bezig was. Ik zocht en vond de opleiding ‘Ritueel begeleiden bij afscheid’ en wist meteen dat dit voor mij mijn nieuwe toekomst zou zijn. Mijn levenservaring in combinatie met deze opleiding geeft mij een stevige basis om mijn werk goed te doen.

Uiteindelijk gaat het erom dat alles wat er is er ook mag zijn.

Logo_Veva_Sun_white1-1024x1024

 

 

Samen met u

In mijn praktijk probeer ik vooral het participeren in de situatie te vergroten. Samen met u zoek ik naar symbolen die bij de situatie passen.  Dat doe ik door goed te luisteren en vragen te stellen. Soms geef ik concrete adviezen. Ook kan ik vanuit mijn professionaliteit helpen om meer inzicht in de mogelijkheden te krijgen. Ik besteed daarbij altijd aandacht aan hoe de overledene in elkaar zit en wat hij of zij heeft achtergelaten.

Het gaat dus niet alleen om de invulling van de afscheidsdienst maar ook om de participatie hierin van u persoonlijk.

‘De dood van een geliefd persoon is de geboorte van verdriet van degenen die achterblijven’